«Συνήχησις»: Ρεσιτάλ για φλάουτο και άρπα με την Ναταλία Γεράκη και την Σίσσυ Μακροπούλου

Το Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης, μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στην Ι.Μ. της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας, συνεχίζει το ταξίδι του ανατολικότερα και συγκεκριμένα στην Σητεία. Την Πέμπτη 1η Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Ενετικό Φρούριο Καζάρμα θα παρουσιαστεί ένα ρεσιτάλ με τίτλο « Συνήχησις» για φλάουτο και άρπα με την Ναταλία Γεράκη και την Σίσσυ Μακροπούλου. Θα παρουσιάσουν θέματα αρχαιοελληνικής μουσικής των Σείκιλου, Μεσομήδη, Ανώνυμου Αθηναίου σε εναλλαγή με έργα των Christoph Willibald Gluck, Camille Saint-Saëns, Claude Debussy, Maurice Ravel, Ravi Shankar.

Η Ναταλία Γεράκη και η Σίσσυ Μακροπούλου, σολίστ με διεθνή παρουσία, θα συμπράξουν σε μια μυσταγωγική συνήχηση ερμηνεύοντας θέματα αρχαιοελληνικής μουσικής και έργα που σχετίζονται με τη γαλλική όπερα (Ορφέας και Ευρυδίκη του Γκλουκ), τον γαλλικό ρομαντισμό (Φαντασία του Σεν-Σανς) και ιμπρεσιονισμό (Σεληνόφως και Σύριγξ του Ντεμπισί, Παβάνα για μια νεκρή πριγκίπισσα του Ραβέλ), καθώς και μουσική αφιερωμένη στον θρυλικό Γάλλο φλαουτίστα Jean-Pierre Rampal (Μαγικό ξημέρωμα σε τρόπο «πρωινό» του Σανκάρ).

Όργανα πανάρχαια, το φλάουτο και η άρπα γεννήθηκαν με την χαραυγή του ανθρώπινου πολιτισμού και διαδραμάτισαν –ιδιαίτερα στην κοινωνία των Ελλήνων, για τους οποίους η μουσική καθόριζε τον άνθρωπο και τη σχέση του με τους θεούς– ρόλο πρωταγωνιστικό. Η συνήχηση του διονυσιακού φλάουτου με την απολλώνια άρπα αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο γοητευτικούς συνδυασμούς οργάνων.

Η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί